Schoenmakers Tropische Potcultures
Nemelaerstraat 29
5076AP Haaren, Netherlands
Telefoon: +31 (0)411 621230
Telefax: +31 (0)411 621245
E-mail: verkoop@plantenweb.nl
Fittonia
© 2008 all rights - terms of use

Inspiratie


Inspired by Fittonia


dat is de nieuwe slogan van het kwekersbedrijf. Mocht je een van de kwekers ontmoeten dan raak je vanzelf geïnspireerd, door het enthousiasme over kleuren en vormen, sterke kwaliteit en over de vele toepassingsmogelijkheden. Denk aan immens grote schalen met duizenden felgekleurde blaadjes, denk aan seizoenscreaties met deze plant als basis, denk aan bruidswerk, denk aan een winterswit arrangement met Fittonia Snow Anne, en ga zo maar door. Bekijk de foto's en ... "get Inspired by Fittonia"!


Inspired by het seizoen


Fittonia op de tuintafel. Steeds meer mensen hebben 'n overdekt terras; daarvoor is Fittonia uitermate geschikt. In grote bakken of schalen op tafel of lager; kleurrijke blikvanger die lang mooi is en niet uitgebloeid raakt! De kamerplant mag naar buiten -in de schaduw- bij temperaturen tussen 10 en 30 graden.

Inspired by ... bloemwerk met planten
Fittonia inspireert tot niet-alledaags bloemwerk, met PLANTEN. Want Fittonia heeft zóveel kleur, daar móet je iets mee. Kleur werkt op ons gemoed. Kleur kies je op emotie. Met de kleuren van Fittonia maak je geen plantenarrangementen, daarmee maak je sfeer en emotie! "Less is More". Een veelgebruikte kreet in de styling-business. Helemaal waar, zeker ook in bloem/plant -werk. (de aandacht van de kijker niet versnipperen). Kies dus niet meer dan één variant van Fittonia in één kleur (less) voor een stijlvol en krachtig werkstuk. Maar qua hoeveelheid planten die gebruikt worden is de kreet "less is more" zeker niet van toepassing. Eén potje met Fittonia is niet half zo mooi als een forse schaal met 30 Fittonia's in dezelfde kleur en vorm. "Veel van hettzelfde" geeft een optimaal effect bij deze kamerplant! Tips: -Veel van dezelfde varianten van Fittonia bij elkaar, versterkt het effect enorm - Andere materialen in dezelfde kleur als de gekozen Fittonia variant geeft ’n kleur-explosie (zie op deze website onder het kopje PLANT en VERZORGING) - Dompel vóór gebruik, de pot in lauw water (even laten uitlekken) - Bedenk hoe de plant in het arrangement eens per week wat water kan krijgen : gigantisch lang houdbaar - Verwerk de planten zonder plastic potje, in voldoende potgrond, zodat de wortels in ’n stevige ‘grond’ staan - Speel met decoratieve ‘leukjes’ in dezelfde kleur als de Fittonia (stokjes, knopspelden, pitriet, sisal, glim) maar hou het subtiel! - Combineer Fittonia-planten met verse bloemen in dezelfde kleurgroep!

Inspired by ... kleuren
Het kleurrijke blad van deze kamerplant, komt ’t mooist over als ondergronden en overig materiaal in dezelfde kleur gekozen wordt. Overeenkomende of dicht bij elkaar liggende kleuren versterken het effect. Presentatie Het kiezen voor één kleur en bijbehorende sfeer is ’n sterke factor bij het presenteren van arrangementen of plant/pot combinaties. Kies voor onder- en achtergronden die het arrangement versterken (in sfeer en kleur). Een tafel met rood doek, daarop ’n donkerroze plateau en een rode bak met rode Fittonia; dat KNALT. Zeker als er ook ander items staan in dezelfde kleurgroep. Het herhalen van materialen geeft eenheid in de presentatie. Hangt u dan ook nog een bijpassende poster achter het geheel: PATS... dat trekt de aandacht. Overdrijf met veel van hetzelfde - maak keuzes in sfeer en kleur - werk ton-sûr-ton.

Inspired by ... toparrangeur
Toparrangeur Peter van der Sluis is inspired by Fittonia. Hij maakt grote arrangementen met gebruik van een grote hoeveelheid van één soort Fittonia om een goede sfeer neer te zetten. http://www.blooming.nl/