Schoenmakers Tropische Potcultures
Nemelaerstraat 29
5076AP Haaren, Netherlands
Telefoon: +31 (0)411 621230
Telefax: +31 (0)411 621245
E-mail: verkoop@plantenweb.nl
Fittonia
© 2008 all rights - terms of use

Kwekerij

nieuwe, sterke en trendy varianten

Koopt u Fittonia's dan komen ze hoogstwaarschijnlijk uit handen van de familie Schoenmakers. Nagenoeg alle Fittonia's die verhandeld worden, zijn gekweekt door de firma Schoenmakers Tropische Potcultures. Drie broers van de familie Schoenmakers kweken met trots de kleurrijke planten in tropisch warme kassen in het Brabantse land.
Gedurende de laatste vijfentwintig jaren hebben ze zich toegelegd op veredeling van de kleurrijke kamerplant. Doel: de oorspronkelijke tropische plant omvormen tot een sterke kleurrijke sfeermaker die het goed doet in onze huiskamertemperatuur en meekan met de huidige styling-trends. Er is in al die jaren veel ervaring opgedaan in het kweken en "bewerken" van deze moeilijke teelt. Maar de moeite is beloond en nu is er een scala aan geweldig mooie bladvormen, die nog eens tegen een stootje kunnen ook.

De gebroeders hebben minimaal 40 nieuwe varianten gekweekt, waarover kwekersrecht is vastgelegd. De kweker is zelf veredelaar en nieuwe variëteiten krijgen een naam die past in de lijn van de verschillende groepen. De groep Fittonia Anne is bijvoorbeeld een eerbetoon aan moeder Schoenmakers die samen met vader aan de wieg van het kwekersbedrijf stond. Zo is er een White Anne (lichtgroen, bijna wit) , Pink Anne en Snow Anne. Verder is een stervormige variant gekweekt: de lijn Fittonia Star (White Star, Pink Star, Snow Star) met als kenmerk het spitse kleine blad dat als een sterretje, compact op de pot staat.

Bij de kwekerij is geen particuliere verkoop. De Fittonia is verkrijgbaar via de normale verkooppunten van kamerplanten. Bloemisten en tuincentra kunnen de nieuwe variëteiten voor u bestellen via de groothandel. Zoek de namen van de mooiste soorten op deze website onder het assortiment.